logo

Komşu topyekûn sokağa döküldü

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde uygulamaya koyduğu reformları protesto amacıyla yine sokaklara döküldü.

Ülkedeki 24 saatlik grev yaşamı adeta felç etti. Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ile İşçi Sendikaları Federasyonu'nun çağrısıyla yapılan grev ve protesto gösterilerine kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra farklı sektörlerden destek geldi. Eylemlere, yerel yönetim, hava trafik kontrolörleri, devlet radyo ve televizyon kurumu ERT ile Yunan haber ajansı AMNA, avukatlar, liman işçi ve memurları, öğretim görevlileri, devlet hastanelerindeki doktorlar ve sağlık çalışanları da katıldı.

Toplu taşıma araçlarında görev yapanlar ise iş durdurma eylemleri ile greve destek verdi. Polis ile göstericiler arasında taşlı sopalı çatışma yaşanırken, hastanelere yaralılar taşındı. Devlet ve özel sektörde ise tüm işler durdu. Öte yandan, dünkü 24 saatlik grev nedeniyle İstanbul'dan Atina ve Selanik'e yapılan uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.


SABAH / 6 EKİM 2011