logo

Doğalgaza artçı zam yok

Enerji Bakanı Yıldız, elektrik ve doğalgazda yeni zam spekülasyonlarına "Herhangi bir konuda artçı zam isteğinin doğru olmadığı kanaatindeyim" sözleriyle yanıt verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile 6 milyar metreküplük doğalgaz anlaşmasının feshedilmesinin ardından elektrik ve doğalgaza yeni bir zam söylentisine açıklık getirdi. Bakan Yıldız, "Biz, olduğunda bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Herhangi bir konuda artçı zam isteğinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Böyle bir kamuoyu oluşturmak, tüketici alışkanlıklarıyla da oynamaya ve vatandaşlarımızın bir kısım tercihleriyle alakalı yanlışlıklara sebep oluyor. Konuyu böyle bir noktaya taşımamak lazım" dedi.

Yıldız, 6 milyar metreküplük doğalgaz kesintisinin İstanbul veya Trakya'da sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Yıldız, "Böyle bir sıkıntı söz konusu değil. 1 Ocak'a kadar bu kontratların yine özel sektör marifetiyle yapılandırılması söz konusu. Önümüzde böyle bir 3 aylık bir dönem var. İstanbul'un, Trakya'nın doğalgazsız kalma ihtimali şu anda elimizdeki kayıtlara göre yok" diye konuştu.

SABAH / 7 EKİM 2011