logo

Yunanistan'da hayat duracak

AB, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Troykası'nın, Yunan ekonomisiyle ilgili raporunun görüşüleceği Avrupa Birliği Ülkeleri Maliye Bakanları (ECOFIN) toplantısı öncesinde, varılan anlaşma gereği hükümetin hazırladığı 6 milyarlık euro'luk yeni önlemler içeren çok boyutlu yasa tasarısı parlamentoda görüşülürken, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) ortak çağrısıyla çarşamba ve perşembe günü tüm kamu ve özel sektör çalışanları ülke genelinde 48 saatlik grev yapacak.


Basın-yayın organları, grev günü sabah ve akşam saatleri için programlanan bazı seferlerin ve Atina metrosunun hava alanı seferinin dışında hiçbir toplu taşıma aracının sefere çıkmayacağını, hastanelerde doktorların işbaşı yapmayacağını, sadece ilk yardım ve güvenlik birimlerinin hazırda olacağını duyurdu.


Haberlerde, greve taksiciler, vergi dairesi çalışanları, gümrük ve belediye memurları, yerel yönetim çalışanları, liman işçileri, temizlik görevlileri, banka çalışanları, avukatlar ve öğretmenlerin katılacağı ifade edildi.


Hava trafik kontrolörlerinin de greve katılacak olması nedeniyle iç ve dış hat seferlerinde aksamalar olabileceği belirtildi. Çarşamba günü ayrıca, Yunanistan Tüccar ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun kararıyla tüm dükkan ve işyerleri ile akaryakıt istasyonları da kapalı kalacak. Diğer yandan, basın-yayın organlarının bugün başlayan 24 saatlik grevi nedeniyle haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilemezken, radyo ve televizyon kanallarında haber bültenleri yayınlanmıyor. Yunan haber ajansı AMNA da haber geçmiyor, internet sitesini yenilemiyor. Gazetelerin de basıma girmeyecek olmasıyla çarşamba günü gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı açıklandı. Greve katılanların Atina ile Selanik'te kent merkezleri başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri yapacağı açıklanırken, ADEDY'nin Atina'da çarşamba günü Areos meydanında, perşembe günü de parlamentonun bulunduğu Sintagma meydanında iki büyük gösteri yapacağı belirtildi.


HABER7