logo

Yeşilkart için sigortalı işi kabul etmiyorlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, insanların yeşil kartını kaybetme korkusu nedeniyle sigortalı işi kabul etmeyerek işvereni kayıt dışılığa zorladığını söyledi. 
Yeşil karttan kimsenin vazgeçemediğini belirten Hisarcıklıoğlu, insanları çalışmaya teşvik edecek bir sistem getirilmesini istedi.
Hisarcıklıoğlu,  kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla başlattıkları Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'ne yeterli ilginin olmamasından yakındı. Proje kapsamında sadece Antalya'da 45 bin açık belirlediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Antalya'da 45 bin sanayici eleman istiyor. İşsiz kardeşimize, gel seni meslek sahibi yapacağız. Hem de cebine her gün 15 TL harçlık koyacağız.  Hem meslek sahibi olacak hem cep harçlık alacak. Eğitimleri boyunca sigortası da alacak. Bu eğitimleri başarıyla bitirirse iş garantisi de var. Ama başvuru yok." diye konuştu. Bu duruma yeşil kartın sebep olduğunu ileri süren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Adam geliyor. İşe alıyorsun. 'Aman beni sigorta yapma' diyor. Eğer beni sigorta yaparsan yeşil karttan olurum. Kusura bakma ben seninle çalışmam. Yani vatandaş işvereni kayıt dışına teklif ediyor. Adam yeşil karttan vazgeçmiyor. Onun için yeşil kart meselesinin bir an çözülmesi lazım."
zamanonline