logo

Teknoloji hasta ediyor!

Teknolojik gelişmeler bir taraftan hayatı kolaylaştırırken, bir taraftan da sağlığı tehdit ediyor. Bu zararlı etkileri en aza indirmek için uzmanların önerilerine kulak vermek gerekiyor. 
Dizinizin üstüne koyduğunuz bilgisayarlar vücuda zarar veriyor, yüksek gerilim hatları beyin tümörü riskini arttırıyor.
Biyofizik Profesörü Tunaya Kalkan, gelişen teknolojinin getirdiği sağlık sorunları konusunda şunları söylüyor: “Yüksek gerilimin altında ikamet etmek, işyerlerinin orada bulunması, insanların orada uzun süre bulunmasının beyin tümörleri, lösemi gibi kansere neden olduğuna dair bazı veriler ortaya çıktı."
Dizüstü bilgisayarların ya masa üstünde kullanılması ya da altına bir yastık konulması öneriliyor. Çünkü pillerden kaynaklanan sıcaklık erkeklerde kısırlığa neden olabiliyor.
Prof. Kalkan, “Bilgisayar dizüstüne konduğunda altındaki pilin ısınması, altından yaydığı elektromanyetik alanları genital bölgeyi ışınlıyor, özellikle erkeklerde olumsuz etki yaratma olasılığı var” diyor.
Tasarruflu ampullerin tavanda olmasında bir sakınca yok ama masa lambasında, yani yakınınızda olması önerilmiyor. Vatandaş ise en çok önlemi cep telefonu kullanırken alıyor.
HABER