logo

Van'da eğitimde ara dönem tatili yapılmayacak

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sebebiyle eğitime verilen aranın telafisi için ilde yarıyıl tatilinde eğitime devam edileceğini söyledi. 1 Mart 2012 itibariyle Erciş ve Merkez'de, okullarda eğitimin birer saat uzatılacağını ifade eden Karaloğlu, "Okulların türlerine ve çevrelerine göre bu ilave zamanı okul müdürleri belirleyecek ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek." dedi.
Vali Münir Karaloğlu, Van'da yaşanan depremden dolayı ara verilen eğitim konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Van'da, 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 tarihlerindeki depremler sebebiyle merkez ve Erciş ilçesinde 10 hafta, diğer ilçelerde 5 hafta süreyle eğitime ara verildiğini hatırlatan Karaloğlu, öğrencilere bu süre içinde eğitim-öğretim verilemediği belirtti.
Eğitim ve öğretime verilen aranın telafisi için ilgili yönetmelik gereği bazı tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, "İlgili yönetmelikte öğretmensizlik, sel, yangın, deprem gibi olağanüstü hallerde eğitim ve öğretime verilen aranın kapatılması için yoğunlaştırılmış eğitim öğretim programının uygulanması öngörülüyor. Biz de yaşanan depremden dolaylı ocak ayında uygulanacak olan sömestre tatilini Van ve ilçelerinde kullanmayacağız. Öğrenciler, 3 Şubat 2012 tarihinde birinci dönem karnelerini aldıktan sonra 6 Şubat günü eğitim öğretimin ikinci dönemine başlayacak." diye konuştu.
Eğitimin telafisi için çeşitli tedbirler alındığını dile getiren Karaloğlu, haftada 6 gün eğitim ve öğretimin verilmesinin de yer aldığını belirtti. Vali Münir Karaloğlu, şöyle dedi:
"İkinci dönemden itibaren Van ve ilçelerinde okullar haftada 5 gün yerine 6 gün açık olacak ve eğitim öğretime devam edilecek. Günlerin uzamasıyla birlikte 1 Mart'tan itibaren Van ve Erciş ilçesinde her gün bir saat ek ders yapılacak. Okulların türlerine ve çevrelerine göre bu ilave zamanı okul müdürleri belirleyecek ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek."
HABER7