logo

Euro Bölgesi krizi için çözüm arayacaklar

Borç kriziyle boğuşan Euro Bölgesi’nin bir numaralı ekonomisi Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, Fransa dahil 9 Euro Bölgesi ülkesinin notunun düşürülmesinin ardından yoğun bir görüşme trafiğine girecek.
Merkel krize çare arayışları kapsamında yarın Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile pazartesi günü ise Avrupa Komisyonu Başbakanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşecek. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Lagarde, Barroso ve Rompuy ile 30 Ocak’ta düzenlenmesi beklenen AB zirvesine hazırlık amacıyla bir araya geleceğini  bildirdi.
Bu arada IMF Başkanı Lagarde’ın, 23 Ocak Pazartesi günü Berlin’de Almanya Dış İlişkiler  Konseyi’nde bir konuşma yapması ve 2012 yılında küresel ekonomiyi bekleyen  tehlikeler, piyasalardaki güven ve ekonomik büyüme sorunlarını ele alması bekleniyor. Lagarde, Berlin’deki programının ardından 27-29 Ocak tarihlerinde Davos’ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına  katılacak.
HÜRRİYET