logo

Avrupa'ya tarih eleştirisi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa'nın geçmişteki zengin, müreffeh ve sözü geçen zamanları aradığını, Avrupa'nın güçlü, herkese tepeden baktığı dönemlerin artık geçtiğini vurguladı.
Bakan Davutoğlu, ''Biz Avrupa tarihinin bir parçasıyız. Nasıl ki geçmişte Avrupa tarihi bizsiz yazılamamışsa, kim ne derse desin, gelecekte de Avrupa tarihi bizsiz yazılamayacak. Kim ne derse desin. O zaman Avrupadaki her bir hareketlilik her bir kriz, Avrupadaki her bir stratejik yöneliş bizi ilgilendirir. Bu Avrupa kibri Avrupayı yok edecek. Avrupalılar artık 19. 20. Yüzyılda yaşamadıklarının farkında olmaları lazım, ne söyleyecek döneminde yaşıyoruz insanlara tarih dikte ettirebilecekleri nasıl düşmelerini dikte ettirebilecekleri bir dönemde yaşıyoruz ne de bütün ekonominin dünya ekonomisinin Avrupaya aktığı dönemde yaşıyoruz' dedi.
Türkiye'nin, Ortadoğu'da ve Afrika'da değişen tüm ülkelere ne yapılması gerekiyorsa yapacağını söyleyen Davutoğlu, ''İşte iş dünyası olarak sizden beklentimiz, bu ülkelere gidip yatırım ve ticaret yapmanızdır. Siz bunu yaptığınızda, bizim de sizin önünüzü açmak görevimizdir " şeklinde konuştu.