logo

Avrupa moral verdi, dolar 1.81’e indi

Yunanistan’ın borç takasına ilişkin olumlu görüşmeler, İtalya’nın tahvil getirilerindeki gerileme ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) gevşek para politikasına devam edeceği haberleri piyasalara moral verdi.
Bu iyimserlikle Euro, uluslararası piyasalarda 1.30 doların da üzerine çıkarken, dış borsalarda da iyimser hava esti. Yurtdışındaki bu olumlu gelişmenin rüzgarı ile dolar içerde 1.81 liraya kadar geriledi. 
İtalya ve ABD etkiledi
Küresel piyasalar haftaya olumlu başladı. Özellikle Yunanistan’ın borcunun yeniden yapılandırılmasına yönelik olumlu beklentiler piyasalarda iyimser hava estirdi. İtalya’nın tahvil getirilerindeki gerileme ve FED’in gevşek para politikası uygulamaya devam edeceği beklentileriyle doların uluslararası piyasalarda değer kaybını gündeme getirdi.
Dolar 1.8170 TL’yi gördü
Bu olumlu beklentiler içeriye olumlu yansırken, dolardaki hızlı düşüş dikkat çekti. Bankalararası piyasada güne 1.84 lira düzeyinden başlayan dolar, 1.8170 liraya kadar geriledi. Bu ay en düşük seviyesini de görmüş oldu. 1.81 TL seviyesinden tepki alımları ile toparlanan dolar bugün valörlüde 1.82 liradan işlem gördü. Serbest piyasada ise 1.8220 liradan kapandı. 
HÜRRİYET