logo

Anaokuluna 'Anne' şefkati

Toplum Temelli Eğitim merkezlerinde ev hanımlarına, gündüz bakım ve okul öncesi çocuk bakımı kursları verilecek. Böylelikle eğitim almış anneler anaokullarında görevlendiriliecek. Türkiye genelinde yaygınlaştırılan Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir çalışma başlatıyor. 
Anaokullarında, görevli öğretmenin yanında ihtiyaç duyulan yardımcı personel ev hanımları arasından seçilecek. Bir taşla iki kuş vurmayı hedefleyen projeyle özellikle dezavantajlı bölgelerde çocuklar okul öncesi eğitimle tanışırken anneler için de istihdam fırsatı doğacak. 
MEB desteğiyle, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulacak Toplum Temelli Gündüz Çocuk Bakım ve Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ev hanımlarına, anaokulunda yapacakları işlerine yönelik eğitim verilecek. Bu merkezde eğitimi tamamlayıp sertifikasını alan ev hanımları, ihtiyaç duyulan okul öncesi eğitim okullarında yardımcı personel olarak işe başlayacak. Proje, yerel yönetimlerin desteğiyle ilk etapta İzmir, Ankara ve Van'da pilot olarak uygulanmaya başlayacak.Toplam 16 milyon euroluk projeyle dezavantajlı çocukların ve ailelerinin gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitime kayıt ve devamlarını artırmak hedefleniyor. 
Toplum temelli gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitim konusunda MEB kurumlarının kapasite ve programları geliştirilerek 10 pilot ilde yaygınlaştırılacak.
SABAH