logo

Mekke ve Medine, fotoğraflarla Türkiye'ye taşınacak

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin hiç gün yüzüne çıkmamış beş bine yakın özel koleksiyon fotoğrafları İstanbul'da sergilenecek. Serginin Ramazan ayı öncesi açılması planlanıyor .

Resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke Araştırmaları Merkezi Başkanı Sami Angavi ile bir araya geldi. Görüşmede Angavi'nin özel koleksiyonunda bulunan 5 bin civarındaki Mekke ve Medine fotoğraflarının İstanbul'da sergilenmesi kararlaştırıldı. Mekke ve Medine'nin hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları İstanbul'dan sonra Ankara ve Konya'da da sergilenecek. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Mekke Araştırmaları Merkezi Başkanı Sami Angavi'nin Cidde'de gerçekleşen görüşmesinde son zamanlarda Suudi devleti tarafından yıkılması planlanan revaklar da gündeme geldi. Tarihi niteliği olan revakların yıkılmaması için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Angavi, tarihi bir miras olan son Osmanlı eserlerine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti ve proje hakkında Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e bilgi verdi. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e Suudi Arabistan temaslarında Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Hac ve Umre Genel Müdürü Ergün Yücel, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan eşlik ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cumartesi günü Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender bin Muhammed ile bir araya gelerek 2012 yılı Hac protokolünü imzalayacak.
MİLLİ GAZETE