logo

İran'dan Obama açıklaması

İran, ABD Başkanı Barack Obama'nın ''diplomasiye öncelik verileceği ve İran'a karşı savaşı düşünmediği'' yönünde basında yer alan ifadeleri olumlu karşıladı. Devlet televizyonunun haberine göre dini lider Ayetullah Ali Hamaney Uzmanlar Meclisi ve üyelerini kabulde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'la ilgili son açıklamalarına da değindi.
Obama'nın ''diplomasiyle öncelik verileceği ve İran'a karşı savaşı düşünmediği'' yönündeki ifadelerini değerlendiren Hamaney, ''Bu söz, güzel bir söz ve kuruntudan, yanılmadan kurtulmayı gösteriyor. Ancak ABD Başkanı konuşmasının devamında demiş ki, 'yaptırımlarla İran halkını dize getirmek istiyoruz'. Onun konuşmasındaki bu kısım ise kuruntunun devam ettiğini gösteriyor'' diye konuştu.
Hamaney, kuruntuların devam etmesinin Amerikalı yöneticilere zarar vereceğini ve onların hesaplarının boşa çıkacağını söyledi.
İran'a yönelik yaptırımların 33 yıldır devam ettiğini, özellikle de son bir yılda yaptırımların artırıldığını hatırlatan Hamaney, ''Bu yöntemle İran halkını İslami yönetimden ayırmak niyetindeydiler, ancak onlar 2 Mart'taki seçimlerde halkın İslami yönetime bağlılığını gördüler'' ifadesini kullandı.
HABER7