logo

Sivas’ta 'Okuyorum Yarışıyorum' meal bilgi yarışması sonuçlandı

Sivas’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Ahlak Kültür ve Çevre Derneği’nin Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu’yla birlikte düzenlediği "Okuyorum, Yarışıyorum; Kur’an Meali Bilgi Yarışması-2” sonuçları açıklandı.  


Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Sivas Temsilcisi Osman Karataş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olarak Sivas Ahlak Kültür ve Çevre Derneği’yle birlikte ve Sivas Abdussamet Bal İHL ve Merkez Anadolu İHL’nin katkılarıyla ‘Okuyorum, Yarışıyorum; Kur’an Meali Bilgi Yarışması’nın ikincisini 24 Mart 2012 Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirmiştik. Yarışmayı düzenlemekteki amacımız okuyan, düşünen, anlayan, yaşayan ve anlatan ‘Kuran gönüllüleri kervanı’ oluşturarak, hurafe ve batıl inançlardan uzak olan kültürlü bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak ve Sivas halkımızı Yüce Kur’an’ın anlamıyla buluşturmaktı. Yarışmamıza olan yoğun ilgiyle bu hedefimize ulaştığımıza inanıyoruz” dedi.


Osman Karataş, üç grupta yapılan "Okuyorum, Yarışıyorum; Kur’an Meali Bilgi Yarışması”nın sonuçlarını  optik okuyucuyla yaptırılan değerlendirme neticesinde www.sivasakced.com internet sitesinde ilan ettiklerini ve yarışmacıların sonuçlarını, bu siteden öğrenebileceklerini ve sonuç belgelerini, dernek merkezinden alabileceklerini ifade etti.


İman Hatip Lisesi öğrencileri grubunda birinciliği Merkez İHL’den Ümmü Gülsüm Yurt, ikinciliği aynı okuldan Şeyma Çiftçi, üçüncülüğü ise Yıldızeli İHL’den Beyütl Büşra Karakaş kazandı.


Genel katılımcılar grubunda ise ilahiyat öğrencisi Mehmet Ali Şal birinciliği, elektrik mühendisi Bekir Gül ikinciliği, ziraat mühendisi Dr. Mehmet Settar Ünal üçüncülüğü elde etti.


Yarışmada birincilere 14 günlük umre ziyareti, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere ise fotoğraf makinesi hediye edilirken, katılımcıların tamamına Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali takdim edilecek.


Yarışmanın ödülleri  22 Nisan 2012 Pazar günü saat 19.30’da Sivas Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Özü sözü bir olan; es-Sâdık (sas)” kutlu doğum programında verilecek.

Detaylı bilgi www.sivasakced.com veya www.kuranimiz.net sitesinden edinilebilir.

AKRA FM