logo

ABD dünyayı kandırıyor

Dünyada insan haklarının durumuyla ilgili yıllık raporunu açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı yine pek çok ülkeyi eleştirdi. Buna karşılık Çin ise, ''ABD, halkına demokrasi ve özgürlük verdiğini iddia ederek hem kendi vatandaşlarını, hem de dünyayı kandırıyor'' dedi.

Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi, ''2011'de ABD'de İnsan Hakları Kayıtları'' adlı bir rapor yayımlayarak, ABD'deki insan hakları ihlallerini eleştirdi. ABD'nin kısa süre önce yayımladığı ve kendi yaptıklarını görmezden gelerek özellikle büyük bir güç olan Çin ve İran'a yüklendiği yaklaşık 200 ülkeyle ilgili yargı bildiren ''2011'de Dünya İnsan Hakları Raporu''nun ardından, Pekin de ''2011'de ABD'de İnsan Hakları Kayıtları'' başlıklı bir rapor yayımlayarak, ABD'deki insan hakları ihlallerine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Pekin yönetimi yayımladığı raporda, ''ABD, halkına demokrasi ve özgürlük sunduğunu iddia ederek hem kendi vatandaşlarını hem de dünyayı kandırıyor'' ifadelerini kullandı.

''ABD'nin, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini garanti altına alma noktasında yetersiz'' olduğu belirtilen raporda, ''ABD'de insanların siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal ve etnik hakları, görmezden geliniyor'' görüşü savunuldu.

 

Milli Gazete