logo

G7’de İspanya alarmı

İspanya’nın, özellikle de bankalarının içinde bulunduğu kritik durum dünyanın en gelişmiş 7 ülkesini bir araya getiren G7’nin de alarm durumuna geçmesine neden oldu.

Euro Bölgesi’nin dördüncü büyük ekonomisi olan İspanya’nın geleceği hakkındaki soru işaretlerinin giderek artması üzerine G7 ülkelerinin ekonomi bakanları ve merkez bankalarının başkanları bir telekonferans düzenleme kararı aldı. Kriz karşısında İspanya ve Avrupa’dan bir türlü beklenen düzelme sinyallerinin gelmemesi dünya çapındaki endişe oranının her geçen gün bir kademe daha yükselmesi sonucunu doğuruyor.Avrupa bankalarının krize direnme konusunda gerekli güce sahip olmaması ve sermayelerinin yetersiz olmasına karşın ilgili ülkelerin gerekli önlemeleri alma amaçlı adımları atmakta gecikmesinin küresel ekonomi üzerinde yaratabileceği olumsuzluklar G7’nin öncelikli gündem maddesini oluşturdu.
İmdat çağrısı geldi
İspanya’dan bankalar konusunda gelen “imdat çağrısı” da G7 ülkelerinin endişelerinin yersiz olmadığını net şekilde ortaya koyuyor. İspanya Bütçe Bakanı Cristobal Montoro, ülkesinin borçlanma maliyetlerine dikkat çekip bazı mali pazarlara giriş olanağını kaybetmeye başladığı mesajını vererek Euro Bölgesi ortaklarından acil olarak eyleme geçmelerini istedi.
Milliyet