logo

MEB, Okul öncesinde yaz eğitimi başlatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve geliştirmek, çalışan anne babanın taleplerini karşılamak için her yıl yaz eğitim programları düzenliyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan yaz eğitimine 60-72 aylık çocuklar alınacak.
Yaz eğitimi, 4+4+4 değişikliği kapsamında ilköğretim yaşı düşürüldüğü için, okul öncesi eğitimden yararlanamadan okula başlaması gereken 66-72 aylık çocuklar için de önemli bir fırsat olacak.
Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, okul müdürlüğünce Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda, çocuklar için önem ve öncelik arz eden konuları kapsayan ve valiliklerce onaylanacak program çerçevesinde iki ayı geçmemek üzere yaz aylarında eğitim yapılabiliyor. 
Kursların açılabilmesi için gereken şartlar ve eğitim programı özetle şöyle:
-  Yaz aylarında yapılacak olan eğitimde, okul öncesi eğitimden yararlanamayan 60-72 aylık çocuklara öncelik tanınıyor. Yaz eğitimine katılmaları bu çocuklara yeni eğitim yılı için kayıtta öncelik hakkı sağlamıyor.
-  Yaz programının açılabilmesi için en az 10 velinin başvurması gerekiyor. Veliler bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak hangi okullarda yaz eğitiminin başlayacağını öğrenebiliyor.
-  Eğitimler istekli kadrolu öğretmenlerce veriliyor, istekli kadrolu öğretmen bulunamazsa ücretli öğretmen görevlendiriliyor.
Milliyet