logo

Sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde

Sıcaklık, mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri, öğle saatlerinden sonra Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri, Manisa'nın Gördes ve Demirci, Bursa'nın Yenişehir ilçeleri, akşam saatlerinde Uşak, Kütahya, Bilecik, Bolu ile gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına) geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.