logo

KPSS'de en başarılı iller Ankara, Siirt ve Erzincan

Merakla beklenen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına göre en başarılı iller Ankara, Siirt ve Erzincan oldu. Bu arada ÖSYM iki soruyu iptal etti.
7-8 Temmuz tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebiliyor.
ÖSYM'nin açıklamasına göre sınavda İstatistik testi 10'uncu soru ve Kamu Yönetimi testi 5'inci soru iptal edildi. İptal edilen sorular bu testleri çözen bütün adaylar için doğru kabul edildi.
ÖSYM sınavın detaylarını da paylaştı. Buna göre sınava 931 bin 93 aday girdi, 214 adayın sınavı geçersiz sayıldı.
Bütün adayların girdiği Genel Yetenek sınavında 60 sorunun tamamını doğru cevaplayan sadece 11 aday çıktı, diğer testlerde tulum çıkaran aday olmadı.
En başarılı iller Ankara, Siirt ve Erzincan oldu. Genel yetenek testinde en başarılı iller sıralamasında Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir ilk üçte yer aldı.
Genel Kültür Testinde birinciliği Siirt göğüsledi. Siirt'i Bingöl ve Kırşehir takip etti.
Eğitim Bilimleri testinde ise Erzincan, Bayburt ve Siirt ilk üç sırayı aldı. 
A Gurubu ve Lisans düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları saat 16 itibariyle ÖSYM'nin internet sitesine konuldu. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.
7-8 Temmuz tarihlerinde yapılan sınavda yaklaşık bir milyon aday ter dökmüştü.