logo

Ordu'da emanete verilen fındık depolara sığmadı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, yaptığı açıklamada, tüm uyarılara rağmen fındık üreticisinin hızla pazara fındık indirmeye devam ettiğini söyledi.

Bazı üreticilerin fındığının parasını tüccardan hemen aldığını, bazı üreticilerin ise fındığını emanete bıraktığını kaydeden Avcı, "Bu durum bize lisanslı depoculuğun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu" diye konuştu.

Ordu'daki fındık tüccarlarının 20 gün içerisinde tonlarca fındık satın alarak depolarını doldurduğunu anlatan Avcı, şöyle devam etti: "Bölgemizde yüksek rakımlı yerlerde fındık hasat dönemi ve kurutma süreci devam ederken sahil ve orta kesimdeki üreticiler tarafından fındık pazara indirilmeye devam ediyor. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen üreticilerimiz 4 lira seviyelerinden fındığını satıyor. Ancak fındığını satmayıp tüccara emanet fındık veren üretici sayısı da oldukça fazla. Özellikle evinde ya da ambarında yer sorunu yaşayan üreticilerimiz çareyi emanete fındık bırakarak buluyor. Üreticiler tarafından emanete bırakılan fındık birçok tüccarın deposuna sığmadı, ürünlerin yarısı dışarıda kaldı. Deposuna başka fındık koyamayan tüccar yeni gelen ürünlerini deponun önünde muhafaza etmeye çalışıyor. Emanet fındıklar bir anlamda depolara sığmadı. Fındık depoları doldu taştı."