logo

Para yerine süre verdiler

Avro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan'ın acil ihtiyaç duyduğu kurtarma paketinden 31,5 milyar avroluk taksidi serbest bırakmazken Atina'ya kararlılığını göstermesi için 10 gün süre tanıdı.
Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''Fonlar serbest bırakılmadan önce Yunanistan'ın en geç 18 Ekim'e kadar taahhüt ettiği reformları uygulayarak kararlılığını göstermesi gerektiğini vurguladık'' dedi.
AB ve IMF heyetleriyle gelecek 2 yılda hayata geçirilmesi talep edilen 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerini müzakere eden Yunan Hükümeti, zordaki bankalara sermaye enjeksiyonu ve borç servisi için beklediği taksidi en geç 18 Ekim'de toplanacak AB zirvesinde almayı planlıyor.
Avro Bölgesi maliye bakanları, kemer sıkma programında başarıyla ilerleyen Portekiz'e 4,3 milyar avroluk kredi diliminden 800 milyon avroyu onaylarken kalan 2 milyar avro Avrupa Finansal İstikrar Fonu ile 1,5 milyar avro IMF tarafından bu ay içinde serbest bırakılacak.

Maliye bakanları, Moody's tarafından kredi notu 3 basamak düşürülen Kıbrıs Rum kesimine kredi paketinin hızlandırılmasını kararlaştırırken, İspanya'nın mali programının yolunda ilerlediği ve bu aşamada yardıma ihtiyaç olmadığı görüşünde birleşti.