logo

İİT, Arakan için toplanacak

İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT), Rohingya Müslümanları için toplanma kararı aldı. İİT'den yapılan açıklamaya göre, 15-17 Kasım 2012 tarihinde Cibuti'de yapılması planlanan oturumun ana gündem maddesi Rohingya Müslümanları olacak. 
Açıklamada, İİT'nin Rohingya Müslümanlarının durumunun yeniden BM'de gündeme gelmesi için tüm diplomatik kanallarını harekete geçireceği belirtildi. Rohingya Müslümanlarına karşı sistematik ve koordineli saldırıların, etnik temizliğin Budist milisler tarafından hayata geçirildiğine dikkati çeken İİT, uluslararası toplumlara da konu ile ilgili mesajlarını gönderiyor.
İİT'nin elde ettiği verilere göre Rakhine (Arakan) Budistleri tarafından düzenlenen saldırılar sonucu Rohingya Müslümanlarının köyleri yok ediliyor. Rohingya kaynaklarının verdiği raporlarda, 21-26 Kasım tarihlerinde güney Rohingya'da 30'dan fazla köy saldırıya uğradı.  İİT, Rohingya Müslümanlarına gıda ve sağlık maddeleri ulaştırmak için uluslararası sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışırken, Myanmar hükümetinin işbirliğine yaklaşmadığı haber verildi. Myanmar hükümetinin İİT'nin yardım amaçlı ofisinin açılmasına izin vermemesinin İİT'de büyük hayal kırıklığı oluşturduğuna dikkati çekilirken, İİT'nin yine de tüm çabalarını sergilediğine vurgu yapılıyor.

Milli Gazete