logo

Karadeniz'de petrol aramaları devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'de petrol bulunamadığı yönündeki açıklamalara ilişkin, firmaların bir kısmının Karadeniz'i tercih ederken diğer bir kısmının Karadeniz yerine çalışmalarını başka yerlere kaydırabilmesine saygı duyduklarını söyledi.
Karadeniz'in söz konusu firma için kuru çıkabileceğini ama kendileri için su olmaya devam ettiğini belirten Yıldız, ''Bir başka firma şu anda Karadeniz'de çalışma yapmak istediğini bize belirtti. Bu konudaki çalışmaları TPAO yürütecek. Birçok firmanın farklı tercihleri olabilir. Buna saygı gösteriyoruz. Biz Karadeniz'de arama çalışmalarına devam edeceğiz'' dedi.
Bakan Yıldız, her bir donenin jeolojik olarak kendileri için değerli olduğunu ifade ederek, görüştükleri firmanın daha önce Karadeniz'de arama yapmamış bir firma olduğunu bildirdi.
Trakya'daki doğalgaz aramalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Yıldız, ''Trakya'da doğalgaz ve kaya gazı arama çalışmaları yürüten bir firma var. Amaç 'Kafkas Zonu' denilen Trakya'yı da içine alan yapı içinde bir şey varsa onu bulmaya çalışmaktır. Bu çalışmalar bittiğinde sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız'' diye konuştu.