logo

Telefon dolandırıcıları yeni yöntemler geliştiriyor

Telefonla para ve kontör dolandırıcılığı yapanlar, geliştirdikleri yeni yöntemle aradıkları kişiyi, asılsız ihbarla evine polis gönderilmesini sağlayarak ikna etmeye çalışıyor.

Sahte kimlikle açtırdıkları telefon hatlarından vatandaşları arayan ve kendini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, her gün yeni yöntemler geliştirerek kurbanlarını tuzağa düşürüyor. Dolandırıcılar bilgisayar programı yardımıyla 155 polis imdat hattından arıyormuş havası oluşturarak, rastgele seçtikleri vatandaşları arıyor. Kendini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söylüyor.

Asılsız ihbarla eve polis gönderiyorlar

Yeni yöntemde ise aradıkları kişiyi ikna etmede sıkıntı yaşayan dolandırıcılar, teyit etme bahanesiyle mağdurun ev adresini öğreniyor. Daha sonra 155'i arayan dolandırıcılar, dolandırmaya çalıştıkları kişinin ev adresinde bir olay olduğunu ihbar ederek, ekip gönderilmesini istiyor. Bu sırada telefonda konuştukları kişiye de ''Evine bir ekip gönderdik. Seni soracaklar, merak etme'' diyor.