logo

Yeteri kadar kar lastiği bulunamıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için kar lastiği bulunamadığını belirterek, kar lastiği uygulaması için belirlenen sürenin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, kar lastiği kullanımı genelgesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandığını hatırlatarak, Türkiye'de tescil edilmiş veya edilmemiş şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarla Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ''A'' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin her yıl 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu olacağına dikkati çeken Palandöken, ''Yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik bulunamıyor. Bunun içinde süre mutlaka uzatılmalıdır. Şoför esnafımızın durduk yerde ceza yemesini istemiyoruz'' ifadesini kullandı.