logo

Herkes AB'den kaçıyor siz birliğe girmek istiyorsunuz

Fransız aşırı sağ parti Milli Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını belirterek, "Zaten Türkler herkesin çıkmak istediği bir birliğe neden girmek istesin?" dedi.
Le Pen AB konusunda Türkiye'ye adil davranılmadığını da belirtti. 
Fransa'daki Müslümanlarla bir sorunu olmadığını savunan Le Pen, ülkede asıl sorunun İslam'ın görünürlüğü olduğunu öne sürdü. İktidara gelmesi durumunda ise Müslümanlar arasında Fransızlık bilincinin yerleşmesi için eğitim sisteminin asimilasyona öncelik vereceğini dile getirdi.
AB'nin Türkiye'yi uzun yıllardır kapıda bekleterek aldattığını ve hor gördüğünü savunan Le Pen, "Türkiye ne tarihi ne coğrafi ne de kültürel olarak AB'nin parçası. Dürüst olarak bir millete saygı duymak istiyorsanız açıkça gerçekleri söylemelisiniz. Bu konuda açık davranılmadı." diye konuştu. Türkiye'nin AB üyeliğine Müslüman olduğu için karşı çıkmadığını iddia eden aşırı sağcı lider, "Avrupa'da yaşayan önemli sayıda Müslüman var. Türkiye'nin Müslüman olmasının AB'ye girmemesinin önünde önemli bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bizim asıl problemimiz çok kültürlülükle. Bizi çok kültürlülüğü mecbur kıldılar. Şimdi çok kültürlülük, çoklu çatışma ortamına dönüştü." ifadelerini kullandı.
AB'nin Euro kriziyle birlikte Sovyetler Birliği'ne döndüğünü belirten Le Pen, "Bugün Türk halkının AB'ye girmek için eskisi kadar istekli olmadığını biliyorum. Türk halkı, Euro bölgesindeki kabusu gördü ve AB üyeliğine karşı çıkarak doğru bir karar verdi. Herkesin çıkmak istediği bir birliğe neden girmek istesinler?" dedi.

Milli Gazete