logo

Ekmeği gazete kağıdı ve naylon poşetle satana ceza geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, açıkta satılan ekmeğin, "gıda ile temas edebilen" ambalaja konulmasından satış yerini sorumlu hale getirdi. 
Buna göre, ekmeği gıdayla temasa uygun olmayan malzemeye sararak satan işletmelere, gıda hijyenini ihlal ettiği gerekçesiyle 2 bin 560 lira idari para cezası uygulanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, uygun ambalaj malzemesinin bulundurulması ve tüketicinin eldiven kullanarak ekmeği almasının sağlanmasından satış yerinin sorumlu olduğunu belirtti. Yetkililer, ekmeği gıdayla temasa uygun olmayan malzemelere sararak veya koyarak satan işletmelere gıda hijyenini ihlal ettiği gerekçesiyle 5996 Sayılı Kanun gereğince 2 bin 560 lira idari para cezası uygulanacağını kaydetti.
Bu uygulamanın yeni bir uygulama olmadığını, Tebliğ değişikliği yapılmadan önce de ekmeğin gıdayla temasa uygun bir malzemeye sarılarak veya konularak satılmasının gerektiğini ifade eden yetkililer, bu nedenle hükmün uygulanması için beklenmesine gerek olmadığını bildirdi.
Konuyla ilgili esnafı bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatan yetkililer, bakkal, market gibi ekmek satan işletmeleri konu hakkında bilinçlendirerek gıda hijyenini sağlamanın birinci öncelikleri olduğunu vurguladı.
Milli Gazete