logo

M.E.C. Vakfı 52 bin aileye kurban etini ilk elden ulaştırdı

İlim, fikir ve gönül önderi Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi adına kurulan M.E.C. Vakfı, kurban ibadetini kolaylaştırma ve layıkıyla yerine getirme gayesiyle gerçekleştirdiği yedinci uluslararası kurban organizasyonu kapsamında Endonezya’daki 52 bin aileye kurban etleri bu yıl da ilk elden ulaştırıldı.

 

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Vakfımız, kendi kontrol ve sorumluluğunda en hassas şekilde İslamî esaslara uygun olarak Avustralya'nın Victoria eyaletinde gerçekleştirilen kurban kesiminden sonra etleri planlanan sürede Endonezya’nın Jakarta limanına ulaştırdı. Endonezya hükûmeti tarafından 2012’de uygulamaya konulan et ithalatındaki kısıtlama nedeniyle vakfımız çeşitli zorluklarla karşılaştı. Yaşanan bürokratik sıkıntılara rağmen kurban etlerinin ülkeye kabulünü sağlayan vakfımız, bağış sahibi dostlarımızın emanetlerini ilk elden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıklarını tamamladı” denildi.

 

Açıklamaya göre, Jakarta limanından soğutuculu kamyonlar vasıtasıyla yola çıkan kurban etlerini dağıtımın yapılacağı Yogyakarta ve Lampung bölgelerine ulaştıran M.E.C. Vakfı,  Java adasındaki Yogyakarta eyalet merkezi ile K. Progo ve G. Kidul bölgelerinin yanı sıra bu yıl Sumatra adasındaki Lampung şehrinde de kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

Geçen yıllardaki dağıtım usullerine ek olarak bu sene dağıtımın daha düzenli ve daha sıhhatli olması gayesiyle soğuk hava deposu temin eden vakıf, lojistik merkezi olarak kullanılan bu depodan etleri önceki yıllarda olduğu gibi soğuk zinciri bozmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Dağıtımın yapılacağı bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler bu yıl da vakfın çalışanları ve resmi kanallar aracılığıyla tespit edildi. Dağıtımda öncelik bu yıl da hiç et yeme olanağı bulunmayan insanlara verildi. Toplam 52.000 aileye (yaklaşık 200.000 kişiye) yapılan kurban eti dağıtımını organizasyonunda vakıf görevlilerinin yanı sıra yerel yönetim yetkilileri ve yüzlerce Endonezyalı gönüllü de görev aldı.

 

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’ndan açıklamada şöyle denildi:

“İmkânsızlıklar içinde yaşayan, kardeşlik duygularını ve umutlarını kaybetmeyen, çoğunluğu yılda bir kez et yeme imkânı bulan, normal şartlarda günlük gıda ihtiyacını karşılamaya çalışan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yüzlerini gülümsetip hayır dualarını almaya vesile olan hayırsever dostlarımıza teşekkür eder, yapılan hayırların Allah (c.c.) katında makbul olmasını dileriz.

Bu vesileyle, Endonezya ve bölge ülkeleriyle olan bağlarımızı sağlamlaştırmanın önemini birçok defa vurgulayan ilim, fikir ve gönül önderi merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi'yi hayırla yâd ediyor, daha nice hayırlı çalışmalarda ‘birbirine tam olarak kenetlenmiş, hiçbir kuvvetin etkileyemeyeceği, fedakâr ve cefakâr gönüldaşlar’ olarak hizmet edebilmeyi diliyoruz.”

 

Yoksula, yetime ve esire, kendilerinin ‘arzu ve ihtiyaçları’ varken/ ‘seve seve’ yemek yedirirler: “Doğrusu biz sizi, sadece Allah’ın rızası için yediriyoruz, sizden bir karşılık ve teşekkür de istemiyoruz, çünkü biz ‘yüzleri ekşiten ve asık suratlı yapan’ (dehşetli ve kara) bir günde Rabbimizden korkarız.” (derlerdi). 
(İnsan Suresi, 8-10)