logo

Ambulanslarımız içler acısı!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, yaptıkları denetimler sonucu birçok ambulansın kullanım dışı bırakılması gerektiğinin ortaya çıktığını bildirdi. Yaklaşık bir yıldır ambulansların denetimini yapmaya başladıklarını söyleyen Şentürk, karşılaştıkları durumun ‘içler acısı’ olduğunu vurguladı.

Can ve mal güvenliğini ilgilendiren her alanda hassasiyet gösterdiklerini belirten Şentürk, “Öyle ambulanslarla karşılaştık ki hasta sedyesi bir yere takılı değil, hasta bakıcılar sedyeyi elleriyle tutuyor. Ani bir fren yapsa hastayı hastaneye yetiştirmeye gerek kalmayacak” diye konuştu.
Şentürk, ambulansların hastanın güvenliğini sağlamak için yapılmış araçlar olduğunu ve gerekli şartlara uyma zorunluluğunun bulunduğuna dikkati çekerek, “İnsanlarımızın can ve mal güvenliğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok” ifadesini kullandı.

TSE’nin bir yılı aşkın süredir kayıtlı tüm ambulansların denetimlerini titizlikle yaptığını söyleyen Şentürk, vatandaşın bu gibi denetimleri eleştirmek yerine daha da artmasını talep etmesi gerektiğini dile getirdi. Şentürk, “Aksi takdirde faturayı yine biz ödüyoruz. O ambulanslarda ne yazık ki hastalar hastaneye güvenli bir şekilde yetiştirilemiyor. ‘Yolda öldü’ oluyor ondan sonra” ifadesini kullandı.

Yapılan asansör denetimlerinde de ‘içler acısı’ bir durumun karşılarına çıktığına dikkati çeken Şentürk, şu ana kadar 45 bin asansörü muayene ettiklerini dile getirdi. Şentürk, “Ne yazık ki yüzde 63 oranında kullanım dışı tutulması gereken asansörle karşılaştık. Hatta bu oran bazı illerimizde yüzde 70’leri 80’leri buluyor” dedi.


Milliyet