logo

Enerji yatırımları artıyor

Bu yıl Hakkâri, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'a toplam 2 milyar liralık enerji yatırımı yapılacak. Güneydoğu’ya enerji yatırımları atağa kalkıyor.

Son 10 yılda Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri’ye toplam 805 milyon liralık enerji yatırımı yapılmıştı, planlanan 2 milyar liralık yatırım sıra bekliyor. Başta elektrik altyapısını güçlendirmek için yapılacak yatırımlar bulunurken elektrik üretimi, doğalgaz boru hattı projeleri ve petrol arama faaliyetleri için de bölge öne çıkıyor. 

10 yılda Diyarbakır’a 479 milyon, Mardin’e 166 milyon, Şırnak’a 100 milyon ve Hakkâriye de 60 milyon lira olmak üzere toplamda 805 milyon lira yatırım yapıldı. Bu yıl içinde ise elektrik altyapısını güçlendirmek için bu dört ildeki elektrik iletim projelerinin yatırım tutarı 276 milyon lira. Bunun 100 milyon lirası Mardin, 87 milyon lirası Şırnak, 59 milyon lirası Diyarbakır ve 30 milyon lirası da Hakkâri’de gerçekleştirilecek. İletim altyapısına yapılan yatırımların kaçak elektrik kullanımını da düşürmesi bekleniyor. 

Radikal