logo

Her yer konut her yer trafik

İstanbul’da özellikle son 3-4 günde artan trafik sorunu; zaman, iş gücü kayıpları ve fazla yakıt tüketiminde tavan yaptırdı. Yol bakım çalışmaları, okulların açılması ve son günlerde yaşanan yağmurlu havalar sebebiyle trafikte geçirilen süre bir hayli arttı.

İş çıkış saatlerinde İstanbul’da 15 kilometrelik yolda trafikte geçirilen süre 1.5 saati aşıyor. Trafik sıkışıklığı sebebiyle İstanbul’un yıllık kaybı ise 5.5 milyar lirayı geçiyor. Diğer bir ifadeyle yılda, araç başına 5 depo yakıt boşa gidiyor. Son günlerde artan trafikle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışmalara başladı. Trafikle ilgili bir araştırma yaptıklarını ifade eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir görevli, “Biz sürekli rapor hazırlarız ama bu kez başkan bizzat istedi. Son gönlerde sıkışan trafiğin nedenlerini bugün (dün) bir raporla kendisine sunacağız. Kapsamlı bir araştırma yaptık” dedi.

İstanbul’un iki ucunu birbirine bağlayan TEM otoyolu ve E-5 karayolunun alternatifsiz kalması ise başka bir problem oluşturuyor. Toplu taşımada atak yaparak Marmaray ve metro projelerini hayata geçiren Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni projelerinde kapıda olduğunu ifade ediyor. Özellikle Bahçeşehir, Ispartakule ve çevresinde yaşayanlar umutlarını metroya bağlarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgede çalışmaların 2019’un sonrasına kaldığını söylüyor.

Hürriyet