logo

Uçakta internet serbest, telefon halen yasak

Amerika'da uçaklarda elektronik cihaz kullanımı serbest bırakıldı. İniş ve kalkışların da dahil olduğu uygulama cep telefonuyla konuşmayı kapsamıyor

Uçak yolculuğunda bir dönem kapanıyor. Amerikan Federal Havacılık Yönetimi (FAA), zaman zaman yolcular arasında tartışmalara da yol açan uçaklarda elektronik cihaz kullanımının artık serbest olduğunu açıkladı. Özellikle iniş ve kalkışlarda tehlikeli olduğu için kesinlikle yasaklanan elektronik cihazlar, uçuş boyunca kullanılabilecek. 

FAA, söz konusu teknolojik devrime tep telefonlarının dahil edilmediği konusunda da uyarıda bulundu. Uçuş boyunca cep telefonuyla konuşmak ve açmak yine yasak listesinde kaldı.

Yeni uygulamayla yolcular uçaklarda, e-kitap, bilgisayar oyunları, film izleme gibi konularda serbest hareket edebilecek. Ancak uçuş sırasında güvenlik anonsu yapılırken elektronik cihazların kullanılmasına hâlâ izin verilmiyor. Ayrıca cep telefonlarının uçuş moduna alınması veya telefon arama özelliğinin devre dışı bırakılması gerekiyor. İnternette gezinme, yazılı mesaj veya veri indirme işlemlerine ise 10 bin feet'in (3.048 metre) altında izin verilmeyecek.

Sabah