logo

İlim, fikir ve gönül önderi M. Es’ad Coşan Hocaefendi yâd edildi

20. yüzyılın önemli âlim, ârif, lider ve mürşid-i kâmillerinden Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi, dünyaya gelişinin hicri 78. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim hatimleriyle ve AKRA FM’de özel programlarla  yâd edildi.

 Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin, Mevlid kandilinde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği devam ettiriliyor. Merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, doğumunun 78. yılı olan Hicri 13 Safer 1435, Miladi 16 Aralık 2013 Pazartesi günü akşam namazını müteakip Fatih’teki İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim duasıyla, AKRA FM’de ise gün boyu süren farklı programlardan oluşan özel yayın akışıyla yâd edildi.

İskenderpaşa Camii’ndeki programda, Kotku Camii İmam Hatibi Yahya Özkul, “İman ve Aksiyon Adamı Olarak Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi” başlıklı bir konuşma icra etti. 

Sohbetin ardından, dünyanın farklı noktalarında okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla İskenderpaşa Camii İmam Hatibi Mikdat Kutlu’nun yaptığı hatim duası  AKRA FM’den de yayınlandı.

20. yüzyılın mürşidi kâmillerinden gönüller sultanı M. Zâhid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 120. yılında, Hicri 30 Muharrem 1435, Miladi 3 Aralık 2013 Salı günü yâd edilmişti.

 

AKRA FM