logo

Fransa işgal sonrası planlamayı da yapıyor!

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, işgal ettikleri Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 2014’ten itibaren siyasi geçiş sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Orta Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaretinden sonra Çad’a geçen Le Drian, Çad Devlet Başkanı İdris Debi ile görüştü. Le Drian, Debi ile Orta Afrika Cumhuriyeti’nde güvenliğin sağlanması ve insani yardımın kolaylaştırılmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Bu ülkede, 2014’ten itibaren, özgür seçimlerin düzenlenmesine götürecek siyasi geçiş sürecinin başlatılmasının gerekli olduğu konusunda da uzlaştıkladığını ifade eden Le Drian, “Güvenliğin herkesin silahsızlandırılmasıyla sağlanabileceğini” belirtti. Le Drian, Fransa’nın da Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Afrika Birliği misyonu gibi tarafsız olduğunu vurguladı.

Fransa Savunma Bakanı Le Drian, dün Orta Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaret etmiş ve bu ülkeye konuşlandırılan işgalci Fransız askerleriyle bir araya gelmişti. Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki durumun “İnsani krize” sürüklendiğine işaret eden Le Drian, “şiddet sarmalının vahimleştiğini” belirtmişti.

Millî Gazete