logo

TSE'de 'Yıldızlı Sertifika' Dönemi!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Mart ayından itibaren standardın üzerinde kaliteyle ürün üreten firmalara "TSE Yıldız" ve "TSE Çift Yıldız" belgesi verileceğini açıkladı. 

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Bursa'da 28 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek olan,'Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları' konulu panelin bilgilendirmesinde konuştu. TSE Başkanı Şentürk, ayrıca TSE'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl Mart ayından itibaren TSE belgesinin yanı sıra, yeni belgelerle sanayiciye hizmet vermeye başlayacaklarını bildiren TSE Başkanı Şentürk, "TSE Yıldız ve TSE Çift Yıldız adını verdiğimiz yeni belgelendirme, Türk sanayisinde kalite konusunda çok ciddi bir görev gerçekleştirecektir. Bir üründe TSE belgesi alabilmek için standartlarda belirtilen şartları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu şartları gerçekleştiren herkes, TSE belgesi alabiliyor ama burada ciddi bir sıkıntımız vardı. O da şu, standardın üzerinde kaliteyle ürün üretenleri, ayrıca belgelendiremiyorduk. Yani standardın istediği asgari şartları gerçekleştiren de, standardın çok üzerinde kaliteyi gerçekleştiren de aynı belgeyi alıyor, aynı belgeyle piyasa da rekabet etmek zorunda kalıyordu. Bu da kaliteye yatırım yapan kuruluşlarımız için bir dezavantaj teşkil ediyordu. İşte 'TSE Yıldız' ve 'TSE Çift Yıldız', bu konudaki çok büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak" dedi.

Dünya