logo

Bu semtlerde nefes almak tehlikeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013’e ilişkin hava kalitesi verilerini açıkladı. Türkiye, hava kirliliği değerlerinde Avrupa kentlerini geride bıraktı

Ankara-Sıhhıye, Batman, Afyon, Siirt, Bolu, Kahramanmaraş Elbistan, Manisa, Sakarya, Ankara Demetevler ve Denizli-1 istasyonları, partiküler madde ortalamalarının en yüksek çıktığı iller olarak kayda geçti. Kükürtdioksit ortalamasının en yüksek bulunduğu istasyonlar ise Afyon, İzmir-Şirinyer, Muğla-1, İzmir-Çiğli, Kahramanmaraş-Elbistan, Karabük, Edirne, Batman, Yozgat ve Karaman oldu.

Çanakkale, Giresun, Sinop, Yalova, Artvin, Adana Çatalan, Erzurum, Kastamonu, Kilis ve Eskişehir’deki hava kalitesi istasyonları ise partiküler madde ortalamalarının en düşük bulunduğu iller olarak belirlendi.  Edinilen bilgiye göre, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi ALO 181 hattına geçen sene 3119 şikâyet geldi. Bunun 2360’ı hava kirliliğini şikâyet için, 198’i ihbar için yapıldı. En çok şikâyet Kocaeli’nden geldi. Hava kirliliği yapılan yerlere yapılan 11 bin 537 denetimde 10 milyon 798 bin lira ceza kesildi.

2013’te İstanbul’un hava kirliliğinde sınır seviyeleri aşan en kirli semtleri Kartal, Aksaray ve Esenler oldu. Sarıyer ise temiz havasıyla dikkat çekti.

Milliyet