logo

AKRA’ya tüketiciyi bilinçlendirme ödülü

Yaklaşık 5 yıldır AKRA’da yayınlanmakta olan Gündem Ekonomi programı ve yapımcısı ödüle layık görüldü.

15 Mart Tüketiciler Günü ve Haftası vesilesiyle, tüketici bilincini geliştirmek ve bu yöndeki hak arama alışkanlıklarını yaygınlaştırmak, tüketici haklarına saygılı kişi ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Kontrol Dairesi tarafından STK, kamu kurum ve kuruluşları ile basında bu konularda çalışma yapanlara “7. Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni” kapsamında plaket takdim edildi.
 

AKRA’nın ilgiyle takip edilen güncel programlarından Gündem Ekonomi, tüketici hukuku alanında ve tüketicilerin sorunlarının çözümü noktasında bilgilendirici yayınlar yapması nedeniyle ödüle layık görüldü.

Gündem Ekonomi programının yapımcısı ve sunucusu gazeteci yazar Mehmet Canıtatlı’ya ödülü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Dairesi Başkanlığı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törende takdim edildi.

Gündem Ekonomi programında, ekonominin genel seyri, piyasalarda meydana gelen güncel gelişmeler, paranın yönü, zamlar, vergiler, dış yatırımlar, iş dünyasındaki gelişmeler ve halkın ekonomi gündemi akademisyenlerin ve uzmanların katılımıyla 5 yılı aşkın süredir her hafta Salı günleri saat 19.00-20.00 arasında masaya yatırılıyor.

Tüketicilerin kanuni hakları noktasında dinleyicilerde farkındalık oluşturan programda etik değerlerden ve ahlaki erdemlerden soyutlanarak sürdürülecek bir ekonomi sisteminin muhtemel olumsuzluklarına vurgu yapılmaktadır.

AKRA HAKKINDA

1993 yılında kurulan ülkemizin ilk özel radyolarından AKRA FM, 300 aktif vericisi sistemiyle Türkiye’nin “en geniş yayın alanına” sahip radyosudur. Yayının ulaştığı il ve ilçe sayısı 600’ü geçmektedir. Edirne-Ankara Otobanı kapsamında RDS sistemiyle kesintisiz dinlenilebilen tek özel radyodur. İnternet üzerinden 100’den fazla ülkeden takip edildiği tespit edilmektedir. 

Dinleyiciler tarafından “üniversite gibi radyo” olarak nitelendirilen AKRA FM’de hayatın her alanını kapsayan 73 farklı program yayınlanmaktadır.

Haber, sağlık, kültür, edebiyat, spor, eğitim, bilişim, çocuk, sohbet gibi hayatı kapsayan zengin bir program yelpazesinin yer aldığı AKRA, bugüne kadar “en iyi tematik radyo” dahil birçok ödüle layık görüldü.

AKRA FM’in hedef kitlesi, ilim ve kültür seviyesi yüksek, kritik ve analitik düşünceyi önemseyen, doğru karar verebilen, etik değerlere önem veren, çevresine duyarlı, eğitimin önemini kavrayan, hukukun üstünlüğüne inanan, konusunda söz sahibi olan ya da olmak isteyen radyo dinleyicileridir.

Türkiye ve dünya siyasetinde, günübirlik olaylarından ziyade uzun vadeli, makro strateji ve planları duyurmakta; dinleyicilerini bu konuları düşünüp anlamaya sevk etmektedir.

Haber kirliliğine fırsat vermeden, etik değerleri önemseyerek doğru, ciddi ve yararlı haberleri yayınlamayı temel ilke ve kriter olarak kabul eden AKRA, doğruları savunan siyasetçi ve aydınların açıklama ve uyarılarına yer vermeyi, tüm dünyada mazlumların çektiği sıkıntıları gündeme getirip kalıcı çözüm önerileri getirmeyi, toplumu bilinçlendirmeyi hedeflemektedir.

Haberlerinde  “3. sayfa” şeklinde nitelendirilen kapkaç, cinayet, saldırı, hırsızlık ve cinsel suç türünden hiçbir habere yer verilmemektedir.

AKRA, kanser, depresyon, obezite, sigara alışkanlığı vb. gibi modern yaşamın tüm insanlığı tehdit eden hastalıklarına karşı sağlıklı gündelik hayat, sağlıklı beslenme ve doğru davranış biçimlerini teşvik etmektedir.

Aile içi iletişim, nitelikli ve sağlıklı çocuk yetiştirme, ruh sağlığını koruma ve kişisel gelişim konularında, uzmanların ve akademisyenlerin desteğiyle yaygın eğitime ve bilinçlenmeye katkıda bulunmayı önemsemektedir.

Tek bir müzik türüne değil; tasavvuf, ezgi, sanat, türkü, pop ve etnik müzik türlerinden seçkin eserlere yer verilmektedir. Telif hakkına saygı duyan AKRA, 2000’li yıllardan bu yana 7 meslek birliğine müzik eserlerinin telif haklarını düzenli bir şekilde ödemektedir.

Reklamda ürün/hizmet kalitesine ve etik değerlere çok önem veren AKRA, tüketildiğinde zararı dokunacak ürün ya da hizmetlerin reklamını veya sponsorluğunu yayınlamamaktadır. Sözgelimi, içinde trans yağ bulunan ve/veya imalatında zararlı katkı maddesi kullanılan ürünler ile gazlı içecekler ve cips gibi obeziteye ve çeşitli sağlık sorunlarına sebep olan mamullerin reklâm ve sponsorluğu kabul edilmemektedir. Temel hedef, toplumun beden ve ruh sağlığının korunmasıdır.