logo

Tarsus'ta doğalgaz deposu inşa edilecek

Tarsus'ta Türkiye'nin en büyük doğalgaz depolama tesisi kuruluyor. 3 milyar euroluk yatırımla 5.2 milyar metreküp gaz depolanacak

Türkiye'nin doğalgaz tedariğinde arz garantisi sağlamak için dev bir depolama tesisi kurulacak. Yaklaşık 3 milyar euroluk yatırım bütçesi olan projeyle 5.2 milyar metreküplük doğalgazı depolamak mümkün olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, verdikleri lisanslar kapsamında şirketlerin Mersin Tarsus bölgesinde söz konusu tesisi devreye almayı planladığını söyledi.  Enerji Zirvesi'nde konuşan Yılmaz, doğalgaz tedarik ve fiyatlandırması açısından büyük önem taşıyan depoların kurulması için geçtiğimiz ay iki özel sektör şirketine lisans verdiklerini belirtti. Yılmaz, ay başında bu yatırımlara yönelik çok önemli bir tarifelendirme metodolojisini de karara bağladıkları bilgisini verdi.

Mavi Akım'ın kapasitesinin artırılmasını istedik

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus gazını Karadeniz'in altından Türkiye'ye taşıyan Mavi Akım hattındaki kapasitenin artırılmasını istediklerini söyledi. Enerji Zirvesi'nde konuşan Yıldız, 2014'te doğalgaz tedarik noktalarını artırmaya çalışacaklarını belirterek, "Rusya'dan Gaz aldığımız en uygun hat olan Mavi Akım'daki 16 milyar metreküplük kapasitenin artırılmasını talep ettik" dedi.

Sabah