logo

İşletme ve iktisat fakültelerine faizsiz finans dersi

Üniversitelerin işletme ve iktisat fakültelerinde İslam ekonomisi ve faizsiz finans, ilahiyat fakültelerinde ise ekonomi ve finans alanlarında seçmeli veya zorunlu dersler programlara konulacak

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'nında, "Yurt İçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı", "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı" ile Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi Programı Eylem Planlarında, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'ün yürüteceği çalışmalara yer verildi.

Yurt İçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı Eylem Planı'na göre, MEB'in sorumluğunda, ilk ve orta öğretim düzeyinde müfredattaki ve yaygın eğitim programlarındaki temel finans konularının geliştirilmesi ve öğretmenlerle eğitim yöneticilerinin eğitimi sağlanacak. Çocuklara ve ailelere tasarruf alışkanlığı kazandırılması kapsamında, müfredatta yer alan ihtiyaç, tasarruf ve israfa ilişkin bilinçlendirici nitelikteki içerik geliştirilecek. Bu çerçevede, öncelikli olarak konunun müfredata dahil edilmesi, daha sonra sistematik olarak uygun yaş gruplarının ders kitaplarında ele alınması hedefleniyor.

YÖK'ün sorumluluğunda ise finans alanına yönelik lisans ve lisansüstü programlarda Arapça ve Rusça seçmeli ders olarak yer alacak. Uygulama 2016'ya kadar YÖK tarafından belirlenecek 2 pilot üniversitede başlatılacak.

Üniversitelerin işletme ve iktisat fakültelerinde İslam ekonomisi ve faizsiz finans, ilahiyat fakültelerinde ise ekonomi ve finans alanlarında seçmeli veya zorunlu dersler programlara konulacak.

İlk aşamada 2015'de YÖK, üniversiteler, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve BDDK temsilcileri İslam ekonomisi ve faizsiz finans derslerinin bu konuda istekli üniversitelerde programlara eklenmesi konusunda toplantılar yapacak.

AA