logo

İstanbul trafiğinin 8 kara noktası!

GPS verileri kullanılarak megakentte son bir yılda en çok kaza yaşanan 8 kara nokta belirlendi. Bu yerlerin tekrar 'beyaz noktaya' çevrilmesine çalışılacak

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İstanbul'un en çok kaza yaşanan yerlerini belirledi. Trafik kazalarının özel bir yazılımla dijital haritaya işlenmesiyle kazaların en çok meydana geldiği 8 kara nokta ortaya çıkarıldı. Hazırlanan istatistiklerde kara noktalarda meydana gelen kazalarda yayaya çarpma, arkadan çarpma, yandan çarpma gibi bölümler de sınıflandırıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Tülay Işık "8 noktada, ölümlü ve yaralamalı kaza noktası zirve yapmış durumda. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Karayolları ile yapacağımız ortak çalışmalarla bu kara noktaları beyaz noktaya çevirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Tülay Işık, kara nokta olarak tespit edilen yerlere ayrıca dijital ekranlar yerleştirilerek kaza nedenlerine göre "Seyir halinde cep telefonuyla konuşmayın", "Lütfen aşırı hız yapmayın", gibi yazılarla sürücülerin uyarılacağını söyledi.

İşte o 8 nokta:

Kara noktalar, Kadıköy Rıhtım, D-100 Kozyatağı otobüs durağı, Büyükdere Caddesi 4. Levent otobüs durakları, İncirli otobüs durakları, D-100 Kadıköy Göztepe mevkisi, Kasımpaşa Piyalepaşa Bulvarı, Şişli Camisi önü ve Haliç Köprüsü olarak belirlendi.

Sabah