logo

Fitoterapi aktar tıbbı değil!

Fitoterapi, ülkemizde sadece eczacılık fakültelerinde okutulan bir bilim dalı. Tıp doktorları ise eczacılarla yüksek lisans ve doktora seviyesinde bu eğitimi alabiliyor. Yani, fitoterapi eczacılık ve tıp disiplinlerinin bir arada çalıştığı bir bilim dalı ama aktar tıbbı değil.

‘Basit kürler çare’

Fitoterapi, tüm dünyada tedavide yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemi. Hastalıkların tamamının tedavisinde fitoterapi ile başarılı sonuçlar alınabiliyor. Almanya’da, doktorlar tarafından reçete edilen tüm tedavilerin yüzde 67’si bitkisel ilaçlardan oluşuyor.

Hastalık deyince insanların çoğunun aklına nezle, grip, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı gibi kış hastalıkları geliyor.

Gerçekten de dünyada en sık rastlanan enfeksiyonlar bunlar. Ülkemizde her yıl milyarlarca dolarlık antibiyotik bu hastalıklar için kullanılıyor. Oysaki kış hastalıklarının çoğu virüslerden kaynaklanır ve antibiyotikler virüsler üzerinde etkisizdir. Ancak, evde hazırlayacağınız basit bitkisel kürlerle kış hastalıklarından kolayca kurtulabilirsiniz.

Milliyet