logo

'Petrolde dip daha görülmedi!'

Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı Başkanı (OPEC) ve Nijerya Petrol Bakanı Diezani Alison-Madueke’nin acil toplantı çağrısı yapabileceğini söylemesinin ardından petrol fiyatları kısa süreli bir ralli yapsa da, başka OPEC delegelerinin bu toplantının gerçekleşmeyeceğini söylemesiyle Brent petroldeki kısa süreli yükseliş 59 dolarda tekrar denge buldu.

OPEC Genel Sekreteri El Bedri, petrol fiyatlarının dibe vurduğunu söylerken, analistler henüz fiyatların en düşük seviyeye ulaşmadığını ve daha da gerileyeceğini düşünüyor. OPEC Genel Sekreteri Abdullah El Bedri petroldeki sert düşüşle ilgili ilk kez kamuoyuna açıklama yaptı. Bedri, petroldeki düşüşün dibe vurduğunu ve yakın zamanda geri dönüşün yaşanabileceğini belirtti.

Bedri, yeni arz kapasitesine yatırım düşük olursa, ileride petrolün varil fiyatının yeniden 200 dolar seviyesine kadar çıkabileceğine işaret etti. Bedri, “Şu anda fiyatlar 45-50 dolar seviyesinde ve ben varil fiyatlarında dip seviyeleri gördüğümüzü düşünüyorum. Yakın zamanda geri dönüş göreceğiz” dedi. OPEC Genel Sekreteri Abdullah El Bedri’nin açıklamalarından sonra dün sabah saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı 48 dolardan işlem gördü. Bugünse 49 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Dünya