logo

Bangladeş'te 35 bin Arakanlı kamplarından çıkarıldı

Bangladeş'teki mülteci kamplarında yaşayan Arakanlı Müslüman mülteciler zor günler geçiriyor. Myanmar'da gördükleri şiddetten dolayı kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlardan bir kısmının yaşadığı Şamlapur mülteci kampı, geçtiğimiz aylarda hükümet tarafından kapatıldı. Kendileri başka bir bölgeye gönderilen mültecilere ise Bangladeş, vadettiği gıda ve barınma imkanlarını sağlayamadı.

Bangladeş'in güneydoğusunda bulunan Şamlapur bölgesindeki onbinlerce Arakanlı mülteci, yaşadıkları bölgenin ülkenin en önemli turizm merkezinin güzergahında olduğu gerekçesiyle bir ay önce başka bir bölgeye gönderildiler. Bangladeş buradaki mültecilere vaadettiği gıda ve kalacak yer yardımını sağlama konusunda zorlanıyor.

Şamlapur'da yaşayan ve geçimlerini balıkçılık yaparak sağlamaya çalışan bu mülteciler, gönderilmeleri ile birlikte, derme çatma evlerini de kaybetti. Şanslı olan azınlık bir kesimin yakınlardaki okullara sığındıkları veya evi olan akrabalarının yanlarına yerleştikleri kaydediliyor ancak büyük bir kısmın evsiz durumda oldukları ve ciddi anlamda gıda sıkıntısı çektikleri belirtiliyor.

Dünya Bülteni