logo

Türklerin Güney Afrika'daki cirosu 1 milyar doları aştı

Türkiye ile Güney Afrika arasında yeni bir dönem başlıyor. DEİK'in düzenlediği iş forumunda, "İki taraf da büyük potansiyel taşıyor. Yatırımlar artırılmalı" kararı alındı.

BRICS üyesi Güney Afrika, Türkiye ile ticari ilişkilerini artırmak istiyor. Güney Afrika KOBİ'lerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elizabeth Thabethe, "Ülkemizde 200'den fazla Türk şirketi var ve 1 milyar dolardan fazla ciroya sahipler. İki taraf da büyük potansiyel barındırıyor. Yatırımlar karşılıklı olarak artırılmalı" dedi. DEİK'in düzenlediği Türkiye- Güney Afrika İş Forumu'nda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da Afrika'daki Türk yatırımlarının 6.3 milyar dolara ve Türk müteahhitlik firmaları tarafından kıtanın tamamında üstlenilen projelerin değerinin 55 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

İki ülke arasında imzalanan "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması"nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, mevcut potansiyel ve stratejik pozisyonlarına bakıldığında, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için sayısız fırsatların olduğunu hatırlattı.

Sabah