logo

Kar hazırlıkları, iptal seferler...

İstanbul ve Ankara'da etkili olması beklenen kar yağışı öncesi valilikler ve belediyeler çeşitli önlemler aldı

İstanbul Valiliğince şehirde bugünden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı öncesi çeşitli tedbirler alındı. Ankara'da ise 709 araç filosu ve 2 bin 500 personelle çalışma yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporunda; şehirde kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetleneceği belirtildi.
Açıklamada, kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşünün halkın günlük hayatını olumsuz yönde etkilememesi için çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

Açıklamada, ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde, sağlık yetkililerinin önerdiği gibi yaşlı, çocuk, hamile kadınlarla kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması, hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, kapalı alanlarda mangal kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılmasının can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Ankara

Başkentte karla mücadelenin 25 ilçede, 709 araç filosu ve 2 bin 500 personelle yürütüleceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da yaşayanlara yağışlı havalarda aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiye edildi.

Bazı uçak seferleri iptal

Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından, bugün ve yarın planlanan 142 sefer, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.

Türk Hava Yolları (THY), 30-31 Aralık'ta, İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından planlanan bazı seferlerini iptal etti.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki havalimanından, bugün ve yarın, iç ve dış hatta planlanan 142 sefer, "meteorolojik beklenti sebebiyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda" yapılamayacak.

Bolu Dağı'ında beklenen kar yağışı başladı

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, yerini sabah saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı.

Bolu Dağı'nın Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Taşaltı ve Sarıçökek ile Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyardı.

Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

Gökçeada feribot seferleri iptal

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı'nda fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 13.00 ve Kabatepe-Gökçeada 15.00 seferleri geçici olarak iptal edildi.

AA