logo

Açe’de ramazana özel kurallar

Endonezya’nın Açe eyaletinin tamamında ramazan ayı boyunca rutinden farklı bir hayat yaşanırken, bölgedeki restoranların tamamı iftar saatine kadar kapanıyor, akşam ezanıyla beraber insanların iftar yapabilmesi için tekrar açılıyor.

Teravih namazı vaktinde insanlar camilere akın ederken, iftar için açılan restoranlar tekrar kapanarak sokaklardaki yoğunluk camilere kayıyor.

Dükkan ve restoranlar, teravih namazı sonrası tekrar faaliyete geçerken, insanlar rutin ihtiyaç ve yaşamlarını sahur vaktine kadar devam ettiriyor.

Eyalet yönetimi tarafından konulan bu kurallar ramazan boyunca devam ediyor.

"Açe ramazan ayını daha derin yaşamak isteyenler için olukça cazip"

Açe eyaletinin başkenti Banda Açe Belediye Başkanı Illiza Saaduddin Djamal, bölgede uygulanan bu kurallarla insanların bu mübarek ayda ibadetlerini daha derin yaşamasının hedeflendiğini dile getirdi.

Bu kuralların halk tarafından da olumlu karşılandığını belirten Djamal, "Kurallar sadece Müslümanları kapsıyor. Ancak diğer inanışlardan olan vatandaşlar da Müslümanlara saygı duyarak bu kurallara uyuyor." diye konuştu.

Djamal, bu kuralların sadece Açe eyaletinde uygulandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Endonezya’nın genelinde bu kurallar sadece Açe’de var. Bu nedenle Açe, ramazan ayını daha derin yaşamak isteyenler için cazip hale geliyor.”

250 milyon nüfuslu Endonezya’nın 5 milyonluk kesimini kapsayan Açe eyaletinin yüzde 99’u Müslümanlardan oluşuyor.

AA