logo

TEOG'da birinciler arttı, taban puanlar yükseldi

TEOG sınavında 17 bin öğrenci tüm soruları doğru bilerek birinci olunca okulların taban puanı yükseldi. Yabancı okullarda 20 puanlık artış oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem ortak sınavlarında 17 bin 8'inci sınıf öğrencisi tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci oldu. Bu durum TEOG kapsamındaki merkezi sistem ortak sınavlarının tamamı ya da bir kısmını kullanan özel okulların puanlarının yükselmesine neden oldu.

TEOG kapsamında yapılan birinci sınavlar ile ortaöğretim başarı puanlarının da ekleneceği Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 30 Haziran'da açıklanacak. Bu puanların açıklanmasıyla birlikte birincilerin sayısının 500'lere kadar düşmesi bekleniyor. Devlet okulları YEP'leri esas alarak öğrenci kabul edecek.

Puanların eşit olması durumunda ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı (AOP) yüksekliği, sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, tercih önceliği, özürsüz devamsız gün sayısının azlığı gibi kriterlere bakılacak.

KAYITLAR 30 HAZİRAN'DA

30 Haziran-3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak. Asil listelerden birinci kesin kayıtlar ise 4 Temmuz'da yapılacak. 5 Temmuz'da birinci yedek liste kesin kayıt dönemi gerçekleşecek. 6 Temmuz'da ikinci ön kayıtlar yapılacak. 7 Temmuz'da ikinci kesin kayıtlar alınacak, okulun asil listesinde yer alan öğrencilere öncelik tanınacak. 10 Temmuz'da üçüncü ön kayıt döneminin tamamlanmasıyla birlikte ve 11 Temmuz'da üçüncü yedek kayıtlar gerçekleştirilecek. 12-13 Temmuz'da serbest kayıtlar yapılacak.

Sabah