logo

Limonun bilinmeyen faydaları

Yemeklere ve salatalara sıktığımız limon, çok amaçlı kullanılan faydalı bir besin. Limon, içeriğinde bulunan C, A ve B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, manganez ve güçlü antioksidanlar ile tıp dünyasında kullanılan önemli meyvelerden biri.

Suyundan, kabuğundan ve yağından faydalanılan limonun bir başka kullanım şekli ise ilginç. Uzmanlar, yatak odasına konan yarım limonun kişinin uyku kalitesini önemli ölçüde iyileştirdiğini belirtiyor.

Bir kap içine konarak odaya yerleştirilen yarım limonun etkileri şöyle: Yüzyıllardır aromaterapilerde kullanılan ferahlatıcı bir kokuya sahip limon, hava kalitesini artırarak solunum problemlerini azaltıyor ve daha rahat bir uyku sağlıyor. Limon kokusu, havadaki bakterileri yok ederek alerji ve astım gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Ruh halini iyi yönde etkileyen bu rahatlatıcı koku, kişinin konsantrasyonunu artırıyor. Bu mucizevi meyvenin kokusu, kan basıncını düşürerek tansiyon sorunu yaşayan kişilerin bu problemini ortadan kaldırıyor. Yoğun kokusu nedeniyle böcekleri ve sivrisinekleri uzaklaştıran limon kokusu, daha iyi bir uyku sağlıyor. Ayrıca, bronşiti hafifletiyor, mide bulantısını azaltıyor ve bilişsel performansı geliştiriyor.

Sabah