logo

M. Es'ad Coşan Hocaefendi Almanya'da yâd ediliyor

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, doğumlarının 82. yıldönümüde, Almanya'nın Mannheim şehrinde de sevenleri tarafindan özel bir programla yâd ediliyor.

Almanya'da faaliyetlerini sürdüren Vision-Zinde ve Fütüvvet dernekleri tarafından, Hicri 15 safer 1439, Miladi 04 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Programda, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasin Pişgin, "Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi'ye göre Medeniyet İnşasında Sevginin Gücü" başlığıyla bir seminer verecek. Programa ayrıca İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ögretim üyesi Dr. Ubeydullah Sezikli tasavvuf musikisi ile eşlik edecek.

Kur'an-ı Kerim güzel okuma birinciliği bulunan karî Hasan Çakmak'ın Kur'an tilaveti, Yunus Asım Aksoy'un sunumuyla icra edilecek olan programda Es’ad Coşan hocaefendinin Server Yayınları’ndan çıkan eserleri misafirlerin istifadesine sunulacak.

Almanya yâd özel programı, 04 Kasım 2017 Cumratesi günü saat 19.00'da Reiss-Engelhorn-Museum D5 Mannheim adresinde gerçekleştirilecek.

Programla ile ilgili geniş bilgi www.mec-yad.eu ve www.visionzinde.eu adreslerinden edinilebilir.