logo

Endonezya’da volkan ve tropik fırtına

Endonezya'nın Bali Adası'nda patlayan Mount Agung Yanardağı'nın hava trafiğini etkilemesi nedeniyle gün boyunca tüm uçuşların iptal edilmesinin ardından geçen çarşamba gününden itibaren normale dönen uçak seferleri önceki gün yeniden aksadı.

Yanardağın yeniden kül ve duman püskürtmeye başlamasıyla, Bali Adası ile Avustralya arasından uçuşlar iptal edildi. Uçuşların iptal edilmesi nedeniyle 2 binden fazla Avustralyalı turistin adada mahsur kaldığı ifade edildi.

Endonezya'da Doğu Cava eyaletinde etkili olan Dahlia tropik fırtınasının neden olduğu sel ve heyelanda ise 20 kişinin yaşamını yitirdi. Ulusal Afet Yönetimi Ajansı, bölgede 5 kişinin de kayıp olduğu vearama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Fırtınanın 2 bin evde hasara neden olduğu kaydedildi. Yetkililer, kasırganın henüz ulaşmadığı diğer bölgelerdeki halkı da olası sel ve toprak kaymasına karşı uyardı.

Orta Cava'da, Cempaka kasırgasının neden olduğu sel ve heyelanda da perşembe günü 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Sabah