logo

Zinde Gençlik, Ankara'da 5. Türkiye Bilek Güreşi Yarışması düzenliyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu ve Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) işbirliği ile Ankara'da “5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” düzenleniyor.

Gençler kategorisinde Türkiye’nin en kapsamlı bilek güreşi yarışması olan ve “Güçlü Bilekler Güçlü Nesiller” temasıyla 9–10 Aralık 2017 / 20-21 Rebi'ül-evvel 1439 tarihlerinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak yarışmaya sayı sınırlaması olmaksızın engelliler dahil 1999-2004 doğumlu bütün genç sporcular katılabilecek.

Yarışma, canlı yayınlanacak

www.bilekguresi.com web sitesi ile sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak yarışmanın heyecanına, bütün sporseverler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen bilek güreşi yarışmacılarının sevenleri ortak olacak.

Engelliler de yarışacak

“Gençler arasında sporu yaygınlaştırmak, iletişimi, dostluğu ve kardeşliği arttırmak, Ata Sporu olan Bilek Güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, ülkemize kazandırmak, engelli sporcuların da bu tür müsabakalarda yarışmasına olanak sağlamak, lisanslı sporcu sayısını artırmak, başarılı olanları ödüllendirmek” amacıyla düzenlenecek yarışmada şu sikletler yer alacak:

Sağ ve Sol Kol Sıkletleri: 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, +80 kg.

Engelli Sağ ve Sol Kol Sıkletleri: 55, +55 kg.

Umre ziyareti hediyesi

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara toplamda 60 adet “Altın Ödülü”, Bilek Güreşi Federasyonu onaylı ”Başarı Belgesi” ve “Madalya”, katılan tüm sporculara “Katılım Belgesi” verilecek, ayrıca 1 antrenöre veya 1 beden eğitimi öğretmenine çekilişle “Umre Ziyareti” hediye edilecek.

Türkiye'nin en kapsamlı Bilek Güreşi organizasyonu olan yarışma için yurdun dört bir yanında seçmeler düzenlendi. Proje ortağı kulüpler; binlerce genç sporcu, antrenör, hakem ve gönüllüler ile seçme müsabakaları organize etti. Dereceye giren Bilek Güreşi sporcuları, Ankara'daki büyük yarışmada yer alacak. Sporcular, Bilek Güreşi tescili olan kulüpte 2017 yılı vizeli lisanslı sporcu olarak kulüpleri adına yarışmaya iştirak edecek.